Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Το Torrentz.eu επιστρέφει

Η ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων Torrentz.eu, διέκοψε πρόσφατα τη λειτουργία της, παρότι το domain παραμένει ακόμα ενεργό, εμφανίζοντας παράξενα και άκρως λυπητερά μηνύματα αποχαιρετισμού.

Δεδομένου ότι το website έπαψε να λειτουργεί λίγο μετά από το
κλείσιμο του επίσης εξαιρετικά δημοφιλούς KickAss Torrents, του οποίου μάλιστα ο ιδρυτής συνελήφθη από τις αρχές της Πολωνίας, δεν είναι λίγοι όσοι -δικαιολογημένα- θεωρούν ότι η ομάδα διαχείρισης του Torrentz.eu είτε απειλήθηκε ευθέως με νομικές κυρώσεις, είτε αποφάσισε να απομακρυνθεί από τον χώρο, φοβούμενη ότι στο μέλλον θα αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα.

Όμως η πειρατεία... ποτέ δεν πεθαίνει. Όπως και στην περίπτωση του KickAss Torrents, ή του Pirate Bay στο παρελθόν, εμφανίστηκε στο Web ένας κλώνος του Torrentz.eu, το Torrentz2.eu, που μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το ποιος διαχειρίζεται την ιστοσελίδα, ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να πρόκειται για τα ίδια άτομα που βρίσκονταν πίσω από το “αυθεντικό” Torrentz.eu.

Αν και η παραπάνω είδηση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η χωρίς άδεια διακίνηση περιεχομένου που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία τρίτων, είναι παράνομη και μπορεί να επιφέρει σημαντικές νομικές κυρώσεις.
KickassTorrents: "φουντώνει" ο πόλεμος μεταξύ Χόλιγουντ και πειρατών

30/07/2016 5:02 μμ.

Τα mirror websites του ΚΑΤ ξεπετάγονται σαν μανιτάρια, όμως οι διωκτικές αρχές δεν πτοούνται.

Πρόσφατα οι αρχές των ΗΠΑ διέκοψαν την λειτουργία της ιστοσελίδας KickassTorrents, ενώ ο ιδρυτής και κύριος διαχειριστής της συνελήφθη, κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Παρά το αρχικό πλήγμα, δεκάδες mirror websites της δημοφιλούς ιστοσελίδας εμφανίστηκαν σύντομα, διαθέτοντας όλο το περιεχόμενο που αυτή φιλοξενούσε. Όμως παρά τις προσπάθειες των πειρατών, οι διάφοροι οργανισμοί του Hollywood, των οποίων τα συμφέροντα θίγονται από την πειρατεία, δεν θα εγκαταλείψουν τη μάχη εύκολα.

Ήδη αρκετά mirror websites του KickassTorrents έχουν μπει στο στόχαστρο των αρμόδιων διωκτικών αρχών, κατόπιν φυσικά παραγγελίας από τη... Χολιγουντιανή συμμαχία MPA (Motion Picture Association). Μόλις πριν από λίγες ώρες διακόπηκε η λειτουργία του website KAT.am, το οποίο εδρεύει στην Αρμενία, ενώ οι διαχειριστές του ενημερώθηκαν ότι εάν συνεχίσουν να παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα θα υποστούν νομικές κυρώσεις.

Φυσικά, η ομάδα του KAT.am δήλωσε ότι θα αψηφήσει τη ΜΡΑ και δημιούργησε δύο νέα mirrors του KickassTorrents, τα kickass.cd και kickass.mx, τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν online. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο επιθετικό, ωστόσο δύσκολα θα κερδίσει αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι... της γάτας με το ποντίκι.

grPCmag
12/8/2016