Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

To WhatsApp δίνει στοιχεία χρηστών στο Facebook

Με στόχο την όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη διαφήμιση, το WhatsApp ετοιμάζεται να μοιραστεί δεδομένα των χρηστών του με το Facebook. 
Ένα από τα στοιχεία που αναμένεται να ξεκινήσει να μοιράζεται το WhatsApp με το Facebook για διαφημιστικούς σκοπούς είναι ο αριθμός τηλεφώνου του κάθε χρήστη. Το WhatsApp δεν έχει
διαφημίσεις, αλλά το Facebook βασίζεται σε αυτές και επιδιώκει να βρίσκει διαρκώς νέους τρόπους για να τις κάνει ολοένα και πιο στοχευμένες, άρα και πιο αποτελεσματικές.
Το καλό είναι ότι ο προσωπικός τηλεφωνικός αριθμός του κάθε χρήστη του WhatsApp δεν θα εμφανίζεται δημοσίως, αλλά θα τροφοδοτείται αυτόματα στον αλγόριθμο των διαφημίσεων του Facebook. Τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες του WhatsApp θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα.
Ευτυχώς, το WhatsApp δίνει στο επίσημο blog του και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://www.whatsapp.com/faq/general/26000016 αναλυτικές πληροφορίες για το πώς μπορεί ένας χρήστης να αποφύγει τη χρήση των δεδομένων του για διαφημιστική προβολή. Ο ένας τρόπος είναι μέσω των Όρων και Προϋποθέσεων.
Ο άλλος τρόπος είναι να γίνει η σχετική επιλογή μέσα από τη διαδρομή του μενού Settings > Account > Share my account info στην εφαρμογή του WhatsApp σε ένα κινητό. Το WhatsApp ανήκει πλέον στο Facebook και στο πλαίσιο αυτό το ένα δίκτυο επωφελείται από τη δυναμική του άλλου.

http://www.pestaola.gr/wp-content/uploads/whatsapp-facebook.jpg


by Nikos Kaimakamis
Naftemporiki-pestaola
26/8/2016