Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

H Apple διαθέτει το iOS 9.3.5 Update – Κλείνει σοβαρό κενό ασφαλείας

Το iOS 9.3.5 update της Apple είναι διαθέσιμο και έχει ως στόχο του την καταπολέμηση ενός σοβαρού κενού ασφαλείας για τις mobile συσκευές.
Το κενό ασφαλείας αυτό επέτρεπε σε έναν απομακρυσμένο χρήστη να κάνει jailbreak στο iPhone και να πάρει τον έλεγχό του, έτσι ώστε να τρέξει Spyware και άλλα κακόβουλα προγράμματα
. Το update σε iOS 9.3.5 έχει ως σκοπό του να καταπολεμήσει αυτό ακριβώς το φαινόμενο. Ένα μήνα πριν, η Apple είχε διαθέσει στο κοινό το update σε iOS 9.3.4 το οποίο απέτρεπε την εκτέλεση ενός κακόβουλου κώδικα από μία εφαρμογή, ενώ τώρα η αμερικανική εταιρεία κλήθηκε να διαθέσει το iOS 9.3.5 για ακόμα ένα σοβαρό κενό ασφαλείας.
Σύμφωνα με τα περισσότερα sites, όπως το Phone Arena, το συγκεκριμένο update στο iOS 9.3.5 είναι πολύ σημαντικό και δεν θα πρέπει να το αγνοήσει κανείς. Το καλό είναι ότι η Apple αντέδρασε άμεσα μόλις εντοπίστηκε το νεότερο κενό ασφαλείας από ανεξάρτητους ερευνητές και δημιούργησε το κατάλληλο update που το διορθώνει.
Οι κάτοχοι φορητών συσκευών της Apple συνιστάται να κατεβάσουν τη νεότερη έκδοση του iOS 9.3.5 για την ασφάλεια τους, αφού -σύμφωνα με το Phone Arena- κακόβουλο λογισμικό μπορεί όχι μόνο να καταγράφει τις κλήσεις και τα μηνύματα, αλλά και πολλά άλλα στοιχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα σε ένα iPhone.

by Nikos Kaimakamis
naftemporiki-pestaola 
26/8/2016