Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Η Τσατάνη διόρισε πραγματογνώμονα εκτός καταλόγου, λέει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Απάντηση «βόμβα», όπως γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, του έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε ερώτηση που είχε κάνει με θέμα «Τριγωνική σχέση Προβόπουλου – Βγενόπουλου – Γεωργάρα και ελεγκτών».

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος στην απάντησή του, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από που ζήτησε και έλαβε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη διόρισε ως πραγματογνώμονα στην υπόθεση Βγενόπουλου την οποία αρχειοθέτησε, τον Κωνσταντίνο Γεωργάρα ο οποίος δεν ήταν στους καταλόγους των πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας Εφετών ή σε αυτούς με τους μόνιμους πραγματογνώμονες – συνεργάτες της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Σύμφωνα με την απάντηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η Τσατάνη κινήθηκε εντελώς αντίθετα σε σχέση με την πάγια τακτική που έχει η Εισαγγελία Εφετών στο διορισμό των πραγματογνωμόνων.


 https://pbs.twimg.com/media/CpFT1tnW8AE1v9M.jpg
 Νίκος Νικολόπουλος @NikNikolopoulos
Μόλις πηρα στα χέρια μου απάντηση "βόμβα" απο ΠαπαγγελόπουλοΗ Τσατάνη, που όπως γνωστόν συνένωσε τη δικογραφία Βγενόπουλου που βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς με τη δική της, «…., συνεχίζοντας την προκαταρκτική εξέταση προέβη με Διάταξή της σε διορισμό πραγματογμώνα, κατ’ άρθρο 186 παρ. 1 Κ.Π.Δ, εκτός του Πίνακα Πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών (όπως τυπικά είχε δικαίωμα να το πράξει) και χωρίς να αποτανθεί στην προαναφερθείσα Διεύθυνση Επιθεώρησης της Τράπεζας της Ελλάδος, όπυ διασφαλίζεται η αντικειμενική εν πολλοίς έρευνα με τη δωρεάν διενέργεια αυτής».

«Ειδικότερα, διόρισε ως πραγματογνώμονα των κ. Κωνσταντίνο Γεωργάρα του Δημητρίου, πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδα και κατ’ εκείνο το διάστημα, κατά δήλωσή του, Σύμβουλο Διοίκησης και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να προβεί στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης επί των διαλαμβομένων στα από Ιούλιο 2007 και Ιούνιο 2009 Πορίσματα Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος, που διενεργήθηκε στον Όμιλο MARFIN EGNATIA BANK ΑΕ και στις από 2-4-2015 και 16-7-2015 Εκθέσεις Ειδικής ¨Ερευνας της Τράπεζας της Ελλάδος στην ίδια Τράπεζα (ΜΕΒ) (οι δυο τελευταίες έρευνες είχαν παραγγελθεί, όπως ήδη αναφέρθηκε, από τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς)», καταλήγει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Με απλά λόγια δηλαδή, η Τσατάνη αντί να διορίσει δωρεάν μάλιστα, πραγματογνώμονα από τον κατάλογο της Εισαγγελίας Εφετών, προτίμησε να χρεώσει το δημόσιο και να επιλέξει τον Γεωργάρα.
Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc που κυκλοφορεί, ο Γεωργάρας αποτελεί μια «ιδιαίτερη» φιγούρα στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και «πρωταγωνιστή» στην «περίφημη» «Διάταξη Τσατάνη» η οποία αθώωνε τον Βγενόπουλο.
Διαβάστε ποιος ακριβώς είναι ο πραγματογνώμονας Γεωργάρας που επέλεξε να διορίσει ατύπως και χωρίς να ρωτήσει κάποιον η Τσατάνη αλλά και όλες τις λεπτομέρειες της «Διάταξης Τσατάνη» στο Hot Doc που κυκλοφορεί.ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
5/8/2016