Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

«Ο αυτοεξευτελισμός είναι δικαίωμα...», η απάντηση στις φημολογίες

Έκκληση να σταματήσει η «απαράδεκτη και επικίνδυνη μικροπολιτική εκμετάλλευση» της τραγωδίας στην Αίγινα απευθύνει ο Θ. Δρίτσας απαντώντας στις φημολογίες, που τοποθετούσαν κυβερνητικά στελέχη στο ταχύπλοο που σκόρπισε το θάνατο. Για «αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης» μιλούν κυβερνητικές πηγές.

«Άθλια πολιτική εκμετάλλευση»

«Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις «φήμες» που δημοσιεύονται σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.
«Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ», προσθέτουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:
«Ο αυτοεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση.
Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε;
Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι.
Οι κυβερνητικές πηγές στο υστερόγραφό τους «ευχαριστούν» τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ «τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα» σημειώνοντας «έσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

Η αντίδραση του ΣΚΑΪ

Κύκλοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε και τον εαυτό της, στοχοποιώντας δημοσιογράφους για την άποψή τους.
«Ένα tweet του Άρη Πορτοσάλτε, στον προσωπικό του λογαριασμό όπου διατύπωνε ένα εύλογο ερώτημα για το δυστύχημα στην Αίγινα, επικαλούμενο το αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο, έγινε η αφορμή να δείξει η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά το πόσο "εκτιμά" την ελεύθερη και αχειραγώγητη άποψη», υποστηρίζουν.
Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν ότι «σε όλες τις Δημοκρατίες οι "ενοχλητικοί δημοσιογράφοι" είναι αποδεκτοί από τις κυβερνήσεις και πολλές φορές απαραίτητοι».
Και αναρωτιούνται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, άραγε, αντέχει τους "ενοχλητικούς δημοσιογράφους" και τη Δημοκρατία; Ή μήπως δεν αντέχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο αλλά ούτε και twitter;»

«Η πολιτική και επικοινωνιακή ''τυμβωρυχία'' δε μπορεί να γίνει ανεκτή»

Ο υπουργός Ναυτιλίας νωρίτερα, έκανε έκκληση να σταματήσει η «απαράδεκτη και επικίνδυνη μικροπολιτική εκμετάλλευση» της τραγωδίας και ζήτησε «όσους έχουν θέση ευθύνης στο Δημόσιο βίο, να συμβάλλουν ενεργά σε αυτό».
Σχολιάζοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, ο κ. Δρίτσας υπογραμμίζει ότι «η πολιτική και επικοινωνιακή ''τυμβωρυχία'' δε μπορεί να γίνει ανεκτή».
Συγκεκριμένα, διευκρινίζει πως η μόνη παρέμβασή του στην προανακριτική διαδικασία ως αρμόδιος και υπεύθυνος υπουργός «ήταν από την πρώτη στιγμή, να ζητήσω να μη μείνει καμία πτυχή του τραγικού συμβάντος αδιερεύνητη».

 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
19/8/2016