Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Έξαρση ελονοσίας δεν έχουμε στην Ελλάδα... Έξαρση ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑΣ σίγουρα.

Έξαρση ελονοσίας δεν έχουμε στην Ελλάδα... Έξαρση ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑΣ σίγουρα. Και εξηγούμαι:

Άκουγα πριν στα κανάλια (που θέλουν να πάρουν και άδεια να μας ενημερώνουν υπεύθυνα) ότι έχουμε έξαρση ελονοσίας! 65 καταγεγραμμένα κρούσματα, λέει, και ο Πατούλης στα κάγκελα να κατηγορεί τον ΓΓ του Υπουργείου για απραξία. Και το έψαξα:
To 2015 καταγραφτηκαν 85 κρούσματα, τα 79 εισαγόμενα (ταξιδιώτες κυρίως και ελάχιστα από πρόσφυγες) τις δε προηγούμενες χρονιές, πάλι τα κρούσματα βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα (πίνακας πιο κάτω) παρουσιάζοντας μια στατιστική σταθερότητα. Καμία έξαρση! Η Ελλάδα παραμένει από τις πλέον ασφαλείς χώρες του ΠΟΥ και στην ελονοσία από την δεκαετία του 60.
Φέτος μάλιστα έγιναν και περισσότεροι αεροψεκασμοί από τις Περιφέρειες (και μάλιστα για πρώτη φορά σε ορισμένες χρησιμοποιήθηκαν drones με πολύ στοχευμένη δράση) με αποτέλεσμα και τον δραστικό περιορισμό και άλλων νόσων που μεταδίδονται από τα κουνούπια στα ζώα, και που ήταν σε έξαρση την προηγούμενη δεκαετία.
Οπότε εύλογο το ερωτημα.. Γιατί σκούζουν πάλι οι νεοφιλελε και τα παπαγαλάκια τους;
Εκτός απ' ότι έχασαν την κουτάλα, αυτή που φούσκωνε τα δημόσια χρέη υπέρ πολύ λίγων, έχουν χάσει και κάθε αίσθηση σοβαρότητας. Και το μόνο που τους μένει, είναι να πουλάνε το μοναδικό προϊόν που τους συντήρησε τις τελευταίες δεκαετίες.
Τον φόβο σε συσκευασία χύμα.
By:Γιάνννης Χατζηχρήστος