Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Ο Ριζοσπάστης κάνει αντιπολίτευση, όπως η ΝΔ;…

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί πλέον η στάση του ΚΚΕ που σταθερά στέκεται … “αριστερή” τροχοπέδη σε οποιοδήποτε προοδευτικό νομοθέτημα, που επιχειρεί η κυβέρνηση, συμπληρώνοντας το … “δεξιό” της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Τελευταίο στη σειρά “περιστατικό” η επιλογή “κυνηγάω pokemon” (κοινοβουλευτικά: παρών !!! ) για το πόρισμα της Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων!!! Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», το οποίο αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ, και έκανε λόγο για διαχωρισμό των διεκδικήσεων της χώρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Μηταφίδης, δήλωσε «Ουδέν αναληθέστερον. Υπάρχει μια ανευθυνότητα από μέρος δημοσιογράφων οι οποίοι αναπαράγουν χωρίς να διαβάζουν τα σχετικά κείμενα».
Το τρίπτυχο των αποζημιώσεων όσων έχουν χάσει τη ζωή τους, των υλικών καταστροφών, του κατοχικού δανείου και η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών αποτελούν ένα αδιάσπαστο τρίπτυχο των διεκδικήσεων των κατοχικών οφειλών, είναι καταγεγραμμένα με πολύ με λεπτομερή τρόπο μέσα στο πόρισμα, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρόκειται για ένα εφεύρημα για να δικαιολογηθεί το παρών του ΚΚΕ» σημείωσε, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη». «Βασικό κομμάτι, εμπροσθοφυλακή αυτής της διεκδίκησής, είναι η αποζημίωση των θυμάτων. Δεν έχουν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν το πόρισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Γράφει ανευθυνότητες ο Ριζοσπάστης για να κάνει αντιπολίτευση, και το ίδιο κάνει και η Νέα Δημοκρατία, η οποία μας κατηγόρησε ότι δίνουμε πολύ βάρος στο θέμα των αποζημιώσεων των θυμάτων» δήλωσε επίσης για το θέμα ο κ. Μηταφίδης.

via