Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Ψινάκης προς Κουρουμπλή: Κόψε τον τσαμπουκά στα λαμόγια

Διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας

Να ρίξει φως στα σκιώδη οικονομικά των παιδικών κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα θέλει ο Ηλίας Ψινάκης και ζητά την βοήθεια του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα στην αιφνιδιαστική επίσκεψη που
έκανε στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα, που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, διαπίστωσε ότι τα τρόφιμα και καθαριστικά που είχε δωρήσει ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, είχαν κάνει «φτερά».

Με το σκεπτικό ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό… και μετά την «ύποπτη» αντίδραση κάποιων εκ των εργαζομένων, ο Ηλίας Ψινάκης έστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητά ενδελεχή διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας.

Η επιστολή του Ηλία Ψινάκη:

Προς Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Παναγιώτη ΚουρουμπλήΑξιότιμε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και επικαλούμενος τη θεσμική σας ιδιότητα αλλά, κυρίως, την ευαισθησία σας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες σας επισυνάπτω ώστε να ενημερωθείτε πλήρως όλη την αλληλογραφία για τα τεκταινόμενα στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, όπου όπως ήδη γνωρίζετε φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Επίσης θέτω στη διάθεσή σας όλα τα στοιχεία, καταγγελίες, αναφορές και καταθέσεις ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι υπηρεσίες σας για ενδελεχή διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας στα οικονομικά στοιχεία και στον τρόπο διαχείρισης των εν λόγω κατασκηνώσεων.

Επίσης είμαι στη διάθεσή σας για να σας πληροφορήσω προσωπικά για όλα όσα γνωρίζω και έχουν υποπέσει στην αντίληψης μου το τελευταίο διάστημα.


Κύριε Υπουργέ,

Σεβόμενος τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις, αλλά και τις ηρωικές οικογένειές τους παρακαλώ να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και «να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Πέραν των προαναφερομένων κύριο μέλημά μου – επειδή οι κατασκηνώσεις επιχορηγούνται με κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ – είναι η διερεύνηση με πλήρη διαφάνεια της χρηστής διάθεσης των χρημάτων του ελληνικού λαού και μάλιστα όταν πρόκειται για έναν τόσο ιερό σκοπό.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα
Ηλίας Ψινάκης

Paraskhinio gr
16/8/2016