Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Νίκος Βούτσης: "Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών"

"Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών. Δεν υπάρχει το ελάχιστο πρόσχημα" διαμήνυσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποδίδοντας τα σενάρια σε πιέσεις συμφερόντων. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η πίεση της αντιπολίτευσης είναι και "απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόσθεσμα και
όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μην χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται". Όπως εξήγησε "κάποιοι κύκλοι- συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές" και έφερε ως παράδειγμα τους σχολάρχες που πιέζουν να μην γίνουν αλλαγές ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Υπογράμμισε ότι "οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές".

Σημείωσε πως "δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019". Τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των συμφωνιών με τους δανειστές όταν η χώρα ανακτήσει το κύρος της και προς αυτή την κατεύθυνση όπως είπε εντάσσονται οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες και ο σχεδιασμός που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει και στο Συνέδριο του θα διαμορφωθεί προς ποια κατεύθυνση θα κινείται ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κυβερνητική του θητεία είναι εν μέσω τρικυμίας.

Σημείωσε πως θα πρέπει να θωρακιστεί με αντισώματα για τις "ασθένειες" άσκησης της εξουσίας και να διαμορφωθούν συνειδητά βήματα για την υλοποίηση της ελπίδας. Ερωτηθείς για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είπε πως οι 4 άδειες προκύπτουν από απόφαση της Βουλής και για να δοθεί πέμπτη άδεια θα πρέπει πάλι να υπάρξει απόφαση της Βουλής.

Για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης είπε ότι είναι μια τεράστια ιστορική αδικία. Όπως ανέφερε ο κ.Βούτσης το θέμα πλέον είναι πιο ώριμο από ποτέ και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για το ζήτημα.

ΕΞΠΡΕΣ
23/8/2016