Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Να "βάλουμε πλάτη" να σηκώσουμε ξανά το Γεφύρι της Πλάκας!

Στείλτε Φωτογραφίες 

Μία από τις σημαντικές ενέργειες που προωθεί το Ε.Μ.Π. για την υποστήριξη της διαδικασίας αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας είναι η παραγωγή όσο το δυνατόν ακριβέστερου τρισδιάστατου μοντέλου η οποία  μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ με την εκμετάλλευση όσο το δυνατόν περισσότερων εικόνων. Στο
τρισδιάστατο αυτό μοντέλο θα απεικονίζονται όλες οι λεπτομέρειες του γεφυριού όπως ήταν πριν την κατάρρευση, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους μελετητές της αναστήλωσής του.
Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων φωτογραφιών. Σας καλούμε να στείλετε τις φωτογραφίες σας μέσω της σχετικής φόρμας. Μπορεί στη δική σας φωτογραφία να υπάρχει κάποια λεπτομέρεια που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη λήψη!
Δε μας ενοχλεί η παρουσία προσώπων ή αντικειμένων στις φωτογραφίες. Αρκεί, βέβαια, τα πρόσωπα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες να συναινούν στην επεξεργασία των εικόνων.

Για την αποστολή των φωτογραφιών:

Α) Ανεβάζετε τις  ψηφιακές φωτογραφίες που διαθέτετε στη σχετική φόρμα. Παρακαλούμε να δίνετε πληροφορίες για την φωτογραφική μηχανή, για την θέση και για την ημερομηνία λήψης, αν αυτό είναι δυνατό.
Β) Εάν έχετε κάποια παλιότερη (πριν το 2000) αναλογική φωτογραφία είναι κι αυτή ιδιαίτερα χρήσιμη γιατί μπορεί να δώσει στοιχεία για εξέλιξη πιθανών προβλημάτων. Παράκληση: Μη φωτογραφίζετε τις αναλογικές φωτογραφίες με κινητά ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και στη συνέχεια τις ανεβάζετε στην ιστοσελίδα. Ενημερώστε μας ότι τις έχετε για να βρούμε ένα τρόπο ώστε να αξιοποιηθούν ψηφιακά και αυτές ή στείλτε μας αντίγραφα των αναλογικών σας φωτογραφιών ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
Ηρώων Πολυτεχνείου 9 Ζωγράφος 15780
Κτίριο Τοπογράφων, Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας
Υπ' όψιν Καθηγητή Α. Γεωργόπουλου
Γ) Τα video είναι επίσης πολύ χρήσιμα. Εάν έχετε κάποιο video από το γεφύρι, παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση drag@central.ntua.gr.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα


Νέα-Ανακοινώσεις-εθελοντική συμμετοχή

 http://gefyri-plakas.ntua.gr/