Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Σοκ και δέος από το τι “έτρωγε” μέχρι τώρα η κάστα των “επιτήδειων”! 764 εκατ όφελος από την επαναδιαπραγμάτευση μόνο των 4 οδικών αξόνων…

764.477.773 ευρώ ωφελήθηκε το δημόσιο και ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 μόνον οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑΣ), από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ, σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων.
Σοκ προκαλεί στον απλό πολίτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων, απλώς και μόνο στην σκέψη του … “πάρτυ” που είχε στηθεί ανενόχλητα επί δεκαετίες στα δημόσια έργα και τους οδικούς άξονες και λεηλάτουσε τον Δημόσιο Πλούτο, συμβάλλοντας και αυτο σημαντικά στην εξαθλίωση του κράτους και τη φτωχοποίηση του λαού. Πάρτυ στο οποίο συμμετείχαν οι … γνωστοί επιτήδιοι του χώρου των κατασκευών, με την ανοχή-συμμετοχή, πολιτικών, κομμάτων, κρατικών λειτουργών, Ελεγκτικών Μηχανισμών και τέλος ( αλλά όχι τελευταία ) των συστημικών Μηντια ( καναλιών – εφημερίδων ) που ήταν σε πλήρη εξάρτηση οικονομική και … άλλη, από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα !
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, «αυτή είναι η αλήθεια, αυτό δημοσίευσε η Αυγή, αυτό αποκαλύψαμε στη Βουλή».
“Λέτε ψέματα, είπε η ΝΔ , τα παπαγαλάκια και η παρέα της στα ΜΜΕ, αυτοί που συνήθως πρώτα πετούν λάσπη, ακολούθως διαψεύδονται και μετά ζητούν γονυπετείς συγνώμη”, συνεχίζει η ανακοίνωση:
“Τον ίδιο κατήφορο, που ξέρουν τόσο καλά θα ακολουθήσουν και τώρα.
Μόνο που δεν φρόντισαν αυτήν τη φορά να «καλυφθούν» πίσω από τη βιομηχανία με τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», που αμέσως μετά γίνονται «κοινοβουλευτικός έλεγχος» τάχα, και θέμα στα ίδια πάντα ΜΜΕ, για να ολοκληρώσουν τον κύκλο της λάσπης.
Επέλεξαν να τοποθετηθούν επισήμως και το ξεγύμνωμα θα είναι επώδυνο.
Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια, που τόσο πολύ ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση και τους πάτρωνές της. Απλά, με αριθμούς και στοιχεία από τις επίσημες συμβάσεις του τότε και του τώρα. Και το τι κέρδισε ο ελληνικός λαός:
· Στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ:
ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥΣ ΗΤΑΝ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 297.220.000 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.558.540 ΕΥΡΩ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 145.181.837 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 69.762.650 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:
171.834.053 ΕΥΡΩ
· Στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ:
ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 317.422.135 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 89.818.141 ΕΥΡΩ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 150.000.000 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 24.000.000 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:
230.240.276 ΕΥΡΩ
· Στον Ε 65:
ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 181.758.601 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 23.144.843 ΕΥΡΩ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ: 60.000.000 ΕΥΡΩ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ: 7.500.000 ΕΥΡΩ
ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ:
137.403.444 ΕΥΡΩ
· Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ:
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΗΛΘΕ ΣΕ: 225.000.000 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: 764.477.773 €
Ήρθε η ώρα να το καταλάβετε καλά. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Το δικό μας μοναδικό μέλημα είναι ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του.
Σας το είπαμε και χτες, μετέχετε στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, κι εσείς δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης αυτής της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα.
Λίγη ντροπή επιτέλους.
Το πάρτυ τελείωσε. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Πάρτε το απόφαση και μην τρελαίνετε με υπερωρίες το φιλόξενο σύστημά σας στα ΜΜΕ. Απλώς εκτίθενται. Και αυτοί και εσείς μαζί τους.
Είσαστε το χθες της διαπλοκής, της λάσπης και της χρεοκοπίας και είμαστε το αύριο μιας άλλης Ελλάδας, με δίκαιη ανάπτυξη για τους Έλληνες.
Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος:
Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού.
Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος(ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει».
Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για ΟΛΕΣ τις απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και για τη λάσπη που ρίχνουν.
Με ή χωρίς την άδειά σας, συνεχίζουμε…”, καταλήγει η απάντηση του υπουργείου.
Πηγή: left.gr