Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

“Αμετανόητος” ο Στουρνάρας, συνεχίζει τον ψυχρό πόλεμο στην κυβέρνηση και να υπεραμύνεται του success story Σαμαρά!

Διέψευσε μέχρι και τον πρόεδρο Ομπάμα ο ΔτΕ που μόλις προχθές το Σάββατο στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και ότι επί 8 χρόνια λέει του Σόιμπλε ότι κανει λάθος, αλλά εκείνος επιμένει και κρατά την Ευρώπη σε ύφεση την ώρα που οι διεθνείς οικονομίες αναπτύσσονται
Νέες αιχμές, κατά την προσφιλή υπονομευτική του τακτική, κατά
της κυβέρνησης σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, άφησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής.
Ο Γ Στουρνάρας αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές κατά του Πρωθυπουργού για την επιλογή του, και στο κόστος της διαπραγμάτευσης, λέγοντας δηκτικά πως «τα 86 δισ. ευρώ είναι μια ήπια προσέγγιση», και πρόσθεσε: “Αν πάρετε την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ στα τέλη του ’14 και το αντίστοιχο του Ιουλίου του ’15 υπάρχει διαφορά 30%. Το Α’ εξάμηνο του’ 15 υπήρχε σοβαρό κόστος. Δεν λέω ότι είναι μόνιμο, μπορεί να μειωθεί Και χαίρομαι που η κυβέρνηση έγκαιρα σταμάτησε τη διαπραγμάτευση και αρχίζει το κόστος και μειώνεται.”.
Βέβαια με τον τρόπο αυτό ο Γιαννης Στουρναρας “δικαιώνει” απόλυτα την διακυβέρνηση Σαμαρά που έφερε βίαιη και οριζόντια φτωχοποίηση μόνο στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, προσπαθώντας να επαναφέρει το “μύθο” του success story και να βγάλει τρελό όλον τον πλανήτη ( θεσμούς, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ινστιτούτα, Ομπάμα, Λιου κλπ ) που έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και ότι τα προηγούμενα προγράμματα ήταν απόλυτα αποτυχημένα … Γι αυτό άλλωστε είχαν σταματήσει από την περίοδο που ήταν ακόμα υπουργός ο Στουρνάρας τη χρηματοδότησή τους ( Απρίλιος 2014 … )

theFAQ
12/7/2016