Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Τέσσερα κολπάκια για να «απογειώσετε» τον Firefox

Μπορεί ο Mozilla Firefox να είναι ένας εξαιρετικός Web browser, όμως ενίοτε κι αυτός, όπως άλλωστε κάθε λογισμικό, «μπουκώνει». Με τους παρακάτω τρόπους όμως, μπορείτε να τον κρατήσετε «φρέσκο» και γρήγορο.


Καθαρίστε την cache
Η cache του Firefox έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιταχύνει την πλοήγησή σας στο Web, αποθηκεύοντας ορισμένα αρχεία τοπικά, προκειμένου να μην είναι απαραίτητο το «κατέβασμά» τους κάθε φορά που επισκέπτεστε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ωστόσο, όταν ο όγκος δεδομένων στην cache γίνει υπερβολικά μεγάλος, μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά η εμπειρία χρήσης του browser.

Επιλέξτε "Options" από το μενού του Firefox και εκεί κάντε κλικ στo "Advanced" [Για προχωρημένους]. Από εκεί ανοίξτε την καρτέλα Network [Δίκτυο]. Όπως βλέπετε, από εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθος της cache, επιλέγοντας το "Override automatic cache management" [Παράκαμψη αυτόματης διαχείρισης cache]. Εάν έχετε αρκετή μνήμη RAM και ελεύθερο χώρο στο δίσκο, η αύξηση του μεγέθους της cache θα βελτιώσει τις επιδόσεις του Firefox.


topontiki.gr/
9/7/2016