Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Μέσω facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί ουσιαστικά με την διαχείριση των αδέσποτων

Ένα εξαιρετικά άρρωστο αδέσποτο σκυλί, που βρέθηκε σε ορεινή περιοχή της Γλυφάδας, το οποίο μετά από πολύ κόπο και ώρες κατάφεραν να πιάσουν εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.), έγινε η αφορμή ώστε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, να παραδεχτεί τι δεν έχει κάνει ως τώρα για τα αδέσποτα ζώα και να δεσμευτεί για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα.Η αντιδικία μεταξύ του Σ.Π.Α.Ζ. και της δημοτικής αρχής δεν είναι κάτι νέο αλλά σήμερα κορυφώθηκε
εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου Γλυφάδας για να αναλάβει την περίθαλψη ενός πλάσματος μόλις τριών μηνών που υπέφερε, παρά τα συνεχή αιτήματα των εθελοντών – μελών του συλλόγου προς τους αρμοδίους.

Ο κ. Παπανικολάου στη συζήτηση που γινόταν στη σελίδα του Σ.Π.Α.Ζ. στο facebook έγραψε τα εξής σήμερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί τι συμβαίνει και να δεσμευτεί:


 «Αγαπητοί φίλοι, έχετε απόλυτο δίκιο ότι ο δήμος Γλυφάδας καθυστέρησε να πράξει το αυτονόητο για λόγους - πιστέψτε με - τυπικής γραφειοκρατίας. Και η μεγάλη αυτή καθυστέρηση συνέβη, όπως με ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, προκειμένου να μπορέσουμε να επιτύχουμε το ιδανικό επιδιωκτέο αποτέλεσμα, δηλαδή ένα άρτιο, πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τη σύμπραξη ΟΛΩΝ των κτηνιάτρων (και όχι μόνο κάποιων) του δήμου μας.
Παρακαλώ οι εκπρόσωποι του ΣΠΑΖ που επικοινωνούν με το δήμο μας για το θέμα αυτό, στο εξής να επικοινωνούν κατευθείαν μόνο με εμένα. Δεσμεύομαι προσωπικά το ζήτημα αυτό να διευθετηθεί τις επόμενες μέρες και ασφαλώς υποχρέωσή μας είναι όχι μόνο να πράξουμε το αυτονόητο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας αλλά και να δώσουμε το σωστό παράδειγμα προς πάσα κατεύθυνση.
Στο διάστημα της θητείας μας (2 χρόνια παρά 2 μήνες) διαπιστώνω καθημερινά στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης ότι πολλές φορές η κοινή λογική παραμένει ζητούμενο. Σας διαβεβαιώ ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε παλεύοντας παράλληλα να μείνουμε μακριά από το τρελοκομείο. Και ασφαλώς είναι υποχρέωσή μας να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας - ανεξάρτητα από την όποια δικαιολογία. Γιατί τελικώς το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και η καθυστέρησή μας στο σοβαρό αυτό ζήτημα είναι λάθος. Συγγνώμη. Θα επανορθώσουμε άμεσα» 

καταλήγει ο δήμαρχος.

GlyfadaArrostoKoutavi (1) 
Το άρρωστο κουτάβι...

Το αν ο κ. δήμαρχος εννοεί αυτό που λέει θα φανεί σύντομα και εμείς θα είμαστε εδώ στο πλάι του Σ.Π.Α.Ζ. για να του θυμίσουμε ό,τι ξεχάσει..

zoosos


Δείτε σχετικά με το θέμα:

ΣΠΑΖ facebook