Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Ο Γ. Κιμούλης απάντα στον Αμβρόσιο: “...όλα τα 'χε η Μαριορή...”

Αφού την περασμένη εβδομάδα, ο γνωστός “ποιμενάρχης” γλύτωσε από το διάβολο που πήγε, όπως είπε, να τον κάψει, τώρα αποτάσσει τον “αριστερό” Κιμούλη
Με ένα “...όλα τα 'χε η Μαριορή...”, απαντά ο Γιώργος Κιμούλης στον ανεκδιήγητο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο και μάλλον δεν χρειάζεται να πεί τίποτα άλλο.

Αφού την περασμένη εβδομάδα, ο γνωστός “ποιμενάρχης” γλύτωσε από το διάβολο που πήγε, όπως είπε, να τον κάψει, τώρα αποτάσσει τον “αριστερό” Κιμούλη που,  στην παράσταση του «Πλούτου» του Αριστοφάνη, τον διακωμωδεί μαζί με τον Γ. Μπέζο και τον Π. Φιλιππίδη.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η παράσταση θα βρίσκεται στις 19 Ιουλίου στο Αίγιο, δηλαδή στα... εδάφη του Μητροπολίτη.

Διαβάστε λοιπόν την... αμβροσία θεατρικής κριτικής, δια χειρός Αμβρόσιου:

“Παράγοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση αυτή, μας εγνωστοποίησαν τα εξής: Πρωταγωνιστές στο έργο αυτό ήσαν οι ηθοποιοί κ.κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΠΕΖΟΣ και  ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, γνωστοί για τα αριστερά τους φρονήματα.
Καθώς μας  επληροφόρησαν η βωμολοχία και το υβρεολόγιο, προσαρμοσμένο στην φθηνή εποχή που διανύουμε, ήταν τέτοιο που αλλοίμονο, εάν κάποιος γονηός είχε μαζί του εκεί και τα παιδιά του!
Επί πλέον ο αριστερός κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ σε ρόλο καθοδηγητή, σε εμβόλιμο κομμάτι της παράστασης, απευθυνόμενος στο κοινό και ειδικά στους νέους τους προέτρεπε να αντιδράσουν στην εργασία και στις κοινωνικές δομές, εξυβρίζοντας και υποτιμώντας κάθε θεσμό. Προχωρώντας μάλιστα σε κάποιο συμβολισμό θέλησε να καθοδηγήσει τις μάζες της νεολαίας σε δυναμικές αντιδράσεις (!!!) που παραπέμπουν σε .....άλλες εποχές! Κάποια στιγμή, βγάζοντας το κόκκινο φουλάρι από το λαιμό του, το παρέδωσε σε ένα νεαρό πρόσωπο του θιάσου, λέγοντας: ...στον όρκο που έχουμε κάνει από παληά και μας ενώνει..., υπονοώντας και παραπέμποντας στον εθνικό διχασμό.
Σε κάποια στιγμή  οι Πρωταγωνιστές κ. Κιμούλης κλπ. αναφέρθηκαν και στο ταπεινό πρόσωπό μου! Το πρόσωπό του Μητροπολίτου Καλαβρύτων λοιδωρήθηκε, με αφετηρία αυτά που έχω πει για τον ανεκδιήγητο και άθεο Υπουργό της α-Παιδείας κ. ΦΙΛΗ, ο οποίος, δυστυχώς, συνεχίζει να προκαλή το Δημόσιο αίσθημα. Προχθές στη Βουλή των Ελλήνων οι Μαθητές-Βουλευτές τον κόλλησαν στον τοίχο! Με την ευκαιρία μαζί με τον Επίσκοπό σας  εχλεύασαν και την Αγία Εκκλησία μας,  την Μητέρα και Τροφό του Έθνους μας!
Πληροφορούμαι, ότι αυτός ο  θίασος θα εμφανισθή και στην πόλη μας στις 19-7-2016 στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς».
Διαπορούμε πως και με ποια δικαιολογία η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. θα φιλοξενήση στην πόλη μας ένα τέτοιο θίασο. Το γνωρίζει άραγε ο φίλτατος Δήμαρχός μας κ. Αθαν. Παναγόπουλος; Το εγκρίνει; Οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν  τον  Επίσκοπό σας; Αυτή θα είναι η αμοιβή μου για τα τριάκοντα και οκτώ έτη (38) μιας θυσιαστικής πορείας στον  ιστορικό αυτό τόπο μας;
  Διερωτώμαι επίσης θα είναι πολλοί οι Αιγιώτες και οι Αιγιώτισσες, που θα τρέξουν, και θα πληρώσουν ίσως και εισιτήριο, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση, όπου σε κάποια ενδιάμεση παρεμβολή θα γελοιοποιείται το πρόσωπο του Μητροπολίτου των;”

Η ΑΥΓΗ
14/7/2016