Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Ανασυγκρότηση κοινωνικού κράτους – Άμεση εφαρμογή ευεργετικών μέτρων

Σημαντικά μέτρα για την κοινωνική προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων από την απώλεια του ΕΚΑΣ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής την Τετάρτη. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης, ενόψει των διαπραγματεύσεων του φθινοπώρου με τους θεσμούς, για την οχύρωση των εργασιακών σχέσεων και
την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από τον επόμενο μήνα θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή για όσους δικαιούχους υπήρξε μείωση από την φαρμακευτική δαπάνη, απαλλαγή για απώλειες από 30 ευρώ από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά Υγείας, ένταξη για απώλειες από 110 ευρώ και πάνω στην Κάρτα Αλληλεγγύης, διατήρηση ισόποσης παροχής στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και διατήρηση ισόποσης παροχής σε έναν από τους δύο συζύγους, αυτόν με το μικρότερο εισόδημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους επτά πυλώνες του σχεδίου ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, οι οποίοι αφορούν τους τομείς της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της προστασίας των κοινωνικά αδύναμων και της εργασίας, την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη στεγαστική πολιτική και τέλος παρεμβάσεις για την Παιδεία.
Στέλνοντας μήνυμα ενόψει της διαπραγμάτευσης του φθινοπώρου για τα εργασιακά ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μη θεσπιστεί το δικαίωμα των εργοδοτών σε ανταπεργία.
 
altsantiri
28/7/2016