Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Νέες αναφορές για αγνοούμενα ελικόπτερα, πολεμικά πλοία και καταδρομείς στην Τουρκία

Παρά τις διαβεβαιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης πως η κατάσταση στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία είναι υπό έλεγχο και τις μαζικές προσαγωγές στον στρατό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, φαίνεται ότι ίσως τα πράγματα
να μην είναι τόσο «ελεγχόμενα» στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: Μετά τις αναφορές περί 42 αγνοουμένων ελικοπτέρων, το φως της δημοσιότητας είδαν την Τρίτη νέες αναφορές, στις οποίες γίνεται λόγος ακόμα και για χαμένα πολεμικά πλοία.


turkish submarine


Αναλυτικότερα, σε δημοσίευμα των βρετανικών The Times γίνεται για λόγος για 14 πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου που παραμένουν στη θάλασσα και δεν είναι γνωστό πού ακριβώς είναι και τι κάνουν. Όπως σημειώνεται, υπάρχουν προβληματισμοί ότι τα πληρώματα και οι διοικητές τους μπορεί να συνδέονται με τους στασιαστές και να επιθυμούν να αυτομολήσουν κάπου, ενώ, σύμφωνα με πηγή της βρετανικής εφημερίδας, είναι άγνωστο το πού βρίσκεται ο ναύαρχος Βεϊσέλ Κιοσέλε, επικεφαλής του τουρκικού ναυτικού: Δεν είναι γνωστό εάν έχει συλληφθεί όμηρος από στασιαστές ή αν ήταν ένας εξ αυτών, αναφέρεται στο δημοσίευμα.turkish frigate


Ακόμα και αν ο αριθμός των πολεμικών πλοίων που φέρονται να αγνοούνται φαίνεται ομολογουμένως υπερβολικός, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το Σάββατο είχε λάβει χώρα περιστατικό με κατάληψη φρεγάτας από στασιαστές στη ναυτική βάση Γκολτσούκ.
Επίσης, η Hurriyet Daily News μεταδίδει ότι είναι άγνωστο το πού βρίσκονται δύο ελικόπτερα και 25 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που υποτίθεται ότι είχαν ως στόχο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Μαρμαρίδα όπου παραθέριζε.

turkish blackhawk


«Διαπιστώθηκε πως τα δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν για να διασώσουν 25 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που είχαν πάει σε επιδρομή με στόχο τον Ερντογάν, αλλά μετά την αποτυχία τους κατέφυγαν σε δασώδη περιοχή. Τα δύο ελικόπτερα και οι 25 άνδρες που κρύφτηκαν στη δασώδη περιοχή δεν έχουν βρεθεί» αναφέρει ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, δημοσιογράφος της Hurriyet.


19/7/2016