Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

«Μη μ’ αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα» εκστόμισε γερμανός αξιωματούχος μέσα στο Μαξίμου

Σάλο έχει προκαλέσει η φραστική επίθεση που δέχτηκε έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της
«Αυγής», κατά τη στιγμή της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος προσπάθησε να πάρει την κατάλληλη θέση σπρώχνοντας πιθανώς τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή. Τότε, ο πρώην υπουργός είπε στον φωτορεπόρτερ: «Μη μ' αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και στα αγγλικά.
Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό. Έντονη ήταν η αντίδραση και όλων των φωτορεπόρτερ που αντιλήφθηκαν το περιστατικό.
Μάλιστα, ο μετέπειτα χειρισμός του Ραμσάουερ ήταν ακόμα πιο προκλητικός. Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο τού προκάλεσε... μώλωπες. Ωστόσο, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο. Oι πληροφορίες κάνουν λόγο πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω... κύριος προβαίνει σε τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές, αφού σύμφωνα με όσα μετέφερε στενός συνεργάτης του Γκάμπριελ έχει ξανά δημιουργήσει στο παρελθόν τέτοια περιστατικά.
Ο πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος, μιλώντας στο koutipandoras.gr για το περιστατικό, είπε: «Οι Έλληνες φωτορεπόρτερ έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας και συμπεριφέρονται με το δέοντα τρόπο μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Γι’ αυτό και καταδικάζουμε όσα εκστόμισε ο πρώην υπουργός της Γερμανίας».


Ο... ευέξαπτος Πέτερ Ραμσάουερ:

Η ανακοίνωση από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:H ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Κ . ΠΕΤΕΡ ΡΑΜΣΑΟΥΕΡ

Αρχή άνδρα δείκνυσι ,

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ( Ε . Φ . Ε .) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας , Πέτερ Ραμσάουερ που , στις 30 Ιουνίου , αποκάλεσε εντός του Μαξίμου « βρωμιάρη Έλλ ηνα » τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν . Η Ε . Φ . Ε . αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της . Συνεπώς , θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμ ά αποκλειστικά τον αλαζόνα .

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΩΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
1/7/2016