Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Aνάρτηση ανάσα ανοχής από τον αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο

Μία ανάρτηση που ξεφεύγει από το κλίμα μισαλλοδοξίας που όλο και συχνότερα καλλιεργείται από μερίδα ιερωμένων, έκανε στο facebook ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης, που υπηρετεί ως πρωτοσύγγελος στη Μητρόπολη Ξάνθης, αναφερόμενος στον Χουσεΐν Νταϊτσίκ,  που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μόναχο:
«Ο Έλληνας που δολοφονήθηκε στο Μόναχο έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Χουσεΐν Νταϊτσίκ. Επειδη όμως το ονοματεπώνυμο του δεν είναι αρκουντως ελληνικό, ακούγεται παραταιρο, το "καταπινουμε".
Ελληνας με επίθετο που παραπέμπει στο Ισλάμ.... Δεν "κολλάει", αφού δεν εξυπηρετεί την εθνικιστικη νοοτροπία κάποιων.... Για αυτούς το 18χρονο παλληκαρακι είναι ένας χρήσιμος αλλά καθόλου βολικός νεκρός.... Δεν σεβαστηκαν την ταυτότητα του, το ονοματεπώνυμο του, ούτε στο θάνατο... Ολοι αυτοί ας σταματήσουν τη σκυλευση του νεκρού και την πατριδοκαπηλια... εδω στη Θράκη δεν έχουν καμία δουλειά....
Εδώ ξέρουμε πως να ζούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω, έθιμα και νοοτροπίες... Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ έχει ονοματεπώνυμο και πατρίδα του πλέον είναι ο ουρανός και η αιωνιότητα... Ο Θεος να παρηγορησει τους δικούς του.»

stokokkino 
26/7/2016O 18χρονος Έλληνας Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που σκοτώθηκε για να σώσει την αδελφή του στο Μόναχο

Σύμφωνα με την Telegraph, που επικαλείται μαρτυρία ανεξάρτητου δημοσιογράφου του BBC 5, ο νεαρός Έλληνας πολίτης, έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προσπαθώντας να σώσει την αδελφή του.
Ένας Έλληνας έφηβος συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων του ψυχικά διαταραγμένου 18χρονου ενόπλου που έσπειρε το θάνατο την Παρασκευή έξω από το εμπορικό κέντρο του Μονάχου Olympia.
Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ζούσε μόνιμα στο Μόναχο με την οικογένειά του.
Η καταγωγή του από το χωριό Άρατος της Ροδόπης.
Σύμφωνα με την Telegraph, που επικαλείται μαρτυρία ανεξάρτητου δημοσιογράφου του BBC  5, ο νεαρός Έλληνας πολίτης, έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη προσπαθώντας να σώσει την αδελφή του.
Ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές τον Χουσεΐν, ο οποίος βρισκόταν έξω από τα McDonald's, λίγα μέτρα από το εμπορικό κέντρο και εκείνος έσπρωξε την αδελφή του που στεκόταν πλάι του για να της σώσει τη ζωή, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τις σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έμαθε για τον θάνατο του παιδιού του, ο πατέρας υπέστη καρδιακή προσβολή και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.
Ο νεαρός βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του για να κάνουν τις τελευταίες αγορές πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.
Ο Χουσεΐν είχε γεννηθεί στη Γερμανία και ήταν τρίδυμος, με έναν αδελφό και μία αδελφή.
Τον θάνατο του 18χρονου Έλληνα είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και
Δημόσιας Διπλωματίας
Αθήνα, 23 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά τη χθεσινή επίθεση στο Μόναχο
Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.


Την τραγική είδηση σχολίασε και ο πρωθυπουργός με ανάρτηση στο twitter
 (με πληροφορίες από tvxs.gr)

Διαβάστε ακόμα στο left 

Η οικογένεια του Χουσείν Νταϊτσίκ είναι μια από τις πολλές που πήρε το δρόμο της ξενιτιάς από τον Άρατο της Θράκης