Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Ελλάδα γεμάτη ιστιοπλοΐα! (vids)

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το G - Weekend Journal παρουσιάζει τους σπουδαιότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας που θα γίνουν στην Ελλάδα και σας καλούν να ανοίξετε πανιά!

Η ιστιοπλοΐα είναι το άθλημα που ταιριάζει στη χώρα και τον Ελληνα. Χιλιάδες νησιά, υπέροχες θάλασσες, δυνατοί άνεμοι και
πανέμορφα τοπία συνθέτουν τον πιο ευλογημένο τόπο στον πλανήτη για ιστιοπλοΐα.

Ετσι για ένα ακόμα καλοκαίρι, οι ναυτικοί και οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι όλης της χώρας θα διοργανώσουν μία σειρά εξαιρετικών αγώνων που ήδη έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει τις σημαντικότερες διοργανώσεις που θα γίνουν φέτος στην Ελλάδα και η επιλογή είναι δική σας! Οπλιστείτε με την απαραίτητη διάθεση βρείτε το πλήρωμα και το σκάφος και ανοίξτε πανιά για θαλασσινές περιπέτειες στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου.


CYCLADES REGATTA 2016

Eνας από τους πιο παραδοσιακούς και ιστορικούς αγώνες ιστιοπλοϊας ανοιχτής θαλάσσης στην Ελλάδα, φέτος γίνεται για 22η φορά, από το Ναυταθλητικό Ομιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Ο 22oς αγώνας "ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2016" και φέτος επισκέπτεται 5 νησιά! Ξεκινά από την Τζιά και τερματίζει στην Κύθνο, περνώντας από Νάξο, Κίμωλο, Σίφνο. αυξάνοντας τα νησιά-σταθμούς που παραδοσιακά επισκεπτόταν το Cyclades Regatta από 3 σε 5.


Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Ενας ακόμα ιστορικός αγώνας που ξεκίνησε το 1979 και ουσιαστικά ήταν ο κυριότερος αγώνας για τους κυβερνήτες και τα πληρώματα της Βόρειας Ελλάδας. Διοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης που μετά από σχεδόν 10 χρόνια διακοπής, αναβίωσε το Κύπελλο το 2013. Για φέτος θα γίνει από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, για σκάφη με πιστοποιητικά ORC International. Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον Τορωναίο Κόλπο και η έναρξη της διοργάνωσης και η συνάντηση κυβερνητών θα γίνει στο Porto Carras στην Χαλκιδική, όπου θα είναι η έδρα της διοργάνωσης. Τα συμμετέχοντα σκάφη θα ελλιμενιστούν στην μαρίνα του Porto Carras. Οι ιστιοδρομίες θα περιλαμβάνουν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές στον Τορωναίο κόλπο.


Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016

Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου αποτελεί επίσης τη δοκιμαστική διοργάνωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016 που ξεκινά αμέσως μετά και είναι το μεγαλύτερο διεθνές ιστιοπλοϊκό γεγονός του καλοκαιριού. Διοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Porto Carras Grand Resort, από τις 3 ως τις 10 Ιουλίου, στη θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου και έμπροσθεν του Porto Carras Grand Resort, με σημείο εκκίνησης αλλά και διεξαγωγής της συνάντησης των κυβερνητών, τη φημισμένη, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, Porto Carras Μarina!

Ήδη η διοργάνωση έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, καθώς ως τώρα έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 73 σκάφη από 10 χώρες, αποδεικνύοντας ότι έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από τους ιστιοπλόους. Εκτός από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν πληρώματα από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Τουρκία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο, αλλά ακόμη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


53ο Ράλλυ Αιγαίου

Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, όπως ξεκίνησε να λέγεται, είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό χώρο και διοργανώνεται από το 1964 με αγωνιζόμενους από τον κόσμο και φυσικά από την Ελλάδα. Ο κάθε ιστιοπλόος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει τρέξει τουλάχιστον μία φορά σε αυτό τον αγώνα και συγκεντρώνει τους καλύτερους Ελληνες, ενώ όλα αυτά τα 53 χρόνια διεξαγωγής του, έχει περάσει από όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου. Για το 2016 θα διεξαχθεί από τις 16-24 Ιουλίου και τα σκάφη θα αποπλεύσουν από το Φάληρο με κατεύθυνση την Πάτμο (155 ν.μ.). Στο «νησί της Αποκάλυψης » θα πραγματοποιηθούν τοπικές ιστιοδρομίες γύρω από σημαδούρες ( inshore ιστιοδρομίες ) και την επόμενη ημέρα, ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη Μήλο (110 ν.μ.). Η τελευταία ιστιοδρομία θα είναι από το «νησί της Αφροδίτης» στο Σούνιο συνολικής απόστασης 60 ναυτικών μιλίων.