Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Το Mega έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα για τις τηλεοπτικές άδειες, στο ΣτΕ

Την πρώτη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχασε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3 εκατ. ευρώ η κάθε μια).

Με την απόφασή της η Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel.
Με την προσφυγή του το κανάλι στρεφόταν κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας».

Παράλληλα, σήμερα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη  τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών.

Οι τρεις εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί  στρέφονται, όπως και το Mega, κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών.
Τέλος, όπως είναι γνωστό  οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών θα συζητηθούν στις 4 Ιουλίου 2016 στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

KontraNews
30/6/2016