Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Φέτος το καλοκαίρι διώξτε την πείνα με φυτικές ίνες

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι δροσερά και πλούσια σε φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες είναι το κλειδί για να μην πεινάτε, να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα φαγητού, να τσιμπολογάτε λιγότερο μέσα στην ημέρα και να διατηρήσετε όμορφη και λεπτή σιλουέτα. Αυξήστε τες, τώρα που η εποχή ενδείκνυται! Οι ειδικοί το λένε
καθαρά: περίπου 25 γραμμ. φυτικών ινών την ημέρα για τις γυναίκες και 35-40 γραμμάρια για τους άντρες, θα συμβάλλουν σημαντικά στην απόκτηση μιας πιο λεπτής σιλουέτας.

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στα φρούτα και τα λαχανικά, οι ευεργετικές φυτικές ίνες αποτελούν απαραίτητα στοιχεία της διατροφής και της υγείας μας, που τουλάχιστον το καλοκαίρι μπορείτε να καταναλώσετε πιο άνετα.
Πέραν της όμορφης σιλουέτας, οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο του αίματος, να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και τη διατήρηση της σιλουέτας μας, να αποτρέψουν την εμφάνιση αιμορροΐδων, ενώ ταυτόχρονα δρουν και ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Η ντομάτα μας χαρίζει λυκοπένιο και φυτικές ίνες με λίγες θερμίδες
Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το ψυγείο, θυμηθείτε τα εξής: 1 μεγάλη ντομάτα σας παρέχει 2 γραμμ. φυτικές και αποδίδει 33 θερμίδες
1 φλιτζάνι μύρτιλα σας παρέχει 4 γραμμ. φυτικές ίνες και 84 θερμίδες
1 ροδάκινο σας παρέχει 3 γραμμ. φυτικές ίνες και 68 θερμίδες
1 κόκκινη πιπεριά σας παρέχει 3 γραμμ. φυτικές ίνες και 51 θερμίδες
1 καλαμπόκι σας παρέχει 3 γραμμ. φυτικές ίνες και 113 θερμίδες

Για να αυξήσετε περισσότερο την πρόσληψη φυτικών ινών κάντε κλικ εδώ και πάρτε ιδέες.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ-Click@Life 
28/6/2016