Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Από τη συναυλία "Όλοι μαζί μπορούμε"

Συναυλία «Όλοι Μαζί Μπορούμε»  στο Καλλιμάρμαρο με μεγάλες φωνές της Ελλάδας  στα ωραιότερα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, που΄πραγμαοποιήθηκε την Πέμπτη στις 16 Ιουνίου.Έπαιξαν  οι μουσικοί
 Μπουζούκια: Ηρακλής Ζάκκας και Δημήτρης Ρέππας
Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης και Χρήστος Θεοδώρου
Πνευστά: Φίλιππος Τσεμπερούλης
Ακορντεόν: Βασίλης Δρογκάρης
Κιθάρες: Νίκος Σαμπαζιώτης και Δημήτρης Σιάμπος
Μπάσο: Χάρης Κελάρης
Ντραμς: Τάκης Βασιλείου

Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Η καταγωγή του είναι από τη Βάθεια Λακωνίας. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε στο Παρίσι και στο Julliard School of Music της Νέας Υόρκης.
Έχει γράψει τραγούδια σε περισσότερους από 42 δίσκους, μουσική για 21 ταινίες και 15 τηλεοπτικές παραγωγές. Ακόμα, έχει συνθέσει μουσική για αρχαία τραγωδία, δράματα και διεθνή μπαλέτα.
Στην αρχή της σταδιοδρομίας του γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έτσι ξεχώρισε ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής.Το διαβατήριό του στην κινηματογραφική μουσική, ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις, όπως έχει πει. Το 1962 πρότειναν στον Χατζιδάκι  να γράψει τη μουσική για την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου “Το ταξίδι”, εκείνος δεν δέχτηκε, αλλά ''αντιπρότεινε στον Φίνο εμένα ως νεαρό ταλαντούχο συνθέτη. Αυτό ήταν.''
Την επόμενη χρονιά έκανα τη μουσική για τη “Λόλα” και έπειτα ακολούθησαν “Τα κόκκινα φανάρια” του Βασίλη Γεωργιάδη», έχει δηλώσει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Το 2015 παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ηρώ Σαΐα.

 http://www.musiccorner.gr/wp/wp-content/uploads/2016/04/oloi_mazi_mporoume_afisa_2016_04_001.jpg