Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Γαλλία: Απονομή του «σκυλίσιου φοίνικα»

Ο Χρυσός Φοίνικας καλύτερης σκυλίσιας ερμηνείας απονεμήθηκε την Παρασκευή, μετά θάνατον, στη Νέλι, τη σκυλίτσα που συμπρωταγωνιστεί στην ταινία Paterson του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους.
Η σκυλίτσα, η οποία πέθανε πριν από μερικούς μήνες, μάγεψε με την εκφραστικότητά της το κοινό και κυρίως τους Αγγλοσάξονες
κριτικούς κινηματογράφου, που απονέμουν το βραβείο αυτό από το 2001.
«Ο σκύλος είχε ιδιαίτερο ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό. Στην πραγματικότητα είναι σκυλίτσα και ήταν εκπληκτική γιατί έγραψε μόνη τον ρόλο της» αστειεύτηκε ο Τζάρμους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την προβολή της ταινίας του.

 http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1105973/638/399/0x000000000102613e/2/o-skulisios-foinikas-aponemithike-sti-neli.jpg
Θεατές και κριτικοί συγκινήθηκαν όταν έμαθαν ότι η Νέλι - στην ταινία κρατά τον ρόλο του «Μάρβιν» - δεν είναι πια στη ζωή. Έτσι, μια σωσίας της πόζαρε για την καθιερωμένη φωτογράφηση με τον Σκυλίσιο Φοίνικα.

Ένα ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στον Τζακ, έναν σκύλο Δαλματίας που παίζει τον ρόλο του αυτόπτη μάρτυρα στην ταινία Victoria της Ζιστίν Τριέ.
Ο Σκυλίσιος Φοίνικας, ή Palm Dog, το βραβείο που επινοήθηκε από τους Αγγλοσάξονες κριτικούς κινηματογράφου, απονέμεται κάθε χρόνο από το 2001 στον σκύλο ή το... κινούμενο σχέδιο που ερμήνευσε καλύτερα τον ρόλο του.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
21/5/2016