Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Στρώνεται ο δρόμος για τη «δεξιά συμμαχία»

- Γ. Καρατζαφέρης: Θέμα λίγων μηνών οι εκλογές
Οι προσπάθειες για τη συγκρότηση μιας «δεξιάς συμμαχίας», προκειμένου η κυβέρνηση να διασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία και όσοι προσφέρουν εκ δεξιών στηρίγματα να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση, συνεχίζονται, με το βλέμμα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και καθοριστικό σταθμό τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.


Πλησιάζει η ώρα... Πλησιάζει η ώρα... Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, εξακολουθεί ημέρα με την ημέρα να ανοίγει το δρόμο της επιστροφής του. Μετά τις δηλώσεις περί δημιουργίας μετώπου, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία, και την εκτίμηση ότι πιο εύκολα συγκεντρώνει η δικομματική τους 180 παρά ο ΣΥΡΙΖΑ τους 120, σε άρθρο του χθες στο «Εθνος» με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κακός λύκος και η κοκκινοσκουφίτσα», εμμέσως πλην σαφώς, ένευσε στον κ. Σαμαρά να κάνει το βήμα στο οποίο ο ίδιος προαναγγέλλει ότι θα ανταποκριθεί.

Πολλά σχόλια προκάλεσαν εν τω μεταξύ οι δηλώσεις του καραμανλικού Ευριπίδη Στυλιανίδη στο «Βήμα FM» για το θέμα της επιστροφής Καρατζαφέρη. Ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να έρθει ευθέως σε νέα κόντρα με το Μαξίμου, λέγοντας πως δεν μπορεί να είναι αρνητικός, καθώς ο κ. Καρατζαφέρης «έχει επιδείξει για ένα μεγάλο διάστημα ώριμη πολιτική στάση». Προσέθεσε όμως με νόημα «δεν θεωρώ πως αυτού του είδους οι συμμαχίες από μόνες τους μπορούν να προσθέσουν και πάρα πολλά» και τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η Ν.Δ. είναι η ανάκτηση της επαφής με τη βάση της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του χθες στον ΣΚΑΪ υποστήριξε εν τω μεταξύ πως το κλίμα στη Βουλή έχει αλλάξει παντελώς και οι πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι «50-50». Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι «υπάρχει στροφή και αλλαγή σκέψεων από ανεξάρτητους βουλευτές», αν και με ελάχιστες εξαιρέσεις το μόνο που δίνει ελπίδες στο Μαξίμου μέχρι στιγμής είναι πως ο φόβος της μη επανεκλογής, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση ορισμένων φοροελαφρύνσεων το φθινόπωρο, θα οδηγήσουν στη συγκρότηση της προεδρικής πλειοψηφίας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης -που στο παρελθόν έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με το πρόσωπο να ψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο οποίος, παρά την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, είχε αποφύγει, για παράδειγμα με τη στάση του όσον αφορά στο δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», να τραβήξει την αντιπαράθεση στα άκρα- δήλωσε χαρακτηριστικά πως εάν «τα πολιτικά προαπαιτούμενα δεν υπάρξουν στον προϋπολογισμό, δεν πρόκειται να μαζευτούν οι 180 για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι ο ίδιος θα περιμένει να ακούσει τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις».

Β. ΣΑΜΑΡΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
20/8/2014 http://www.naftemporiki.gr/fu/p/722592/638/399/0x00000000007f8660/2/o-proedros-tou-laos-g-karatzaferis-arxeiou.jpg

 Γ. Καρατζαφέρης: Θέμα λίγων μηνών οι εκλογές

Την πραγματοποίηση εκλογών σε διάστημα δύο έως έξι μηνών, προέβλεψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής προκειμένου να σωθεί η χώρα, αλλά και να μην ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα, μετά από δύο έως έξι μήνες, ανάλογα και με τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας ή εξαιτίας «ατυχήματος».

Υπογράμμισε ακόμη ότι ««ή θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στα πράγματα, πράγμα το οποίο δεν επιθυμώ. Και έχω μια σειρά επιχειρημάτων προς κάθε κατεύθυνση, που δικαιολογούν τη θέση αυτή».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι δεν πραγματοποιεί «άνοιγμα» προς τη Νέα Δημοκρατία, ούτε επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτή, αλλά είναι πρόθυμος να συμπράξει εάν υπάρξει αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής.

Δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση του κόμματός του με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά προκειμένου να «εμφανιστούν καρποί» από μία ενδεχόμενη συζήτηση μεταξύ των δύο κομμάτων θα πρέπει πριν απ’ όλα η κυβέρνηση να αποφασίσει να «αλλάξει ρότα».

Χαρακτήρισε ως λάθος τον ΕΝΦΙΑ, ενώ τόνισε ότι επιβάλλεται συσπείρωση της κεντροδεξιάς, προκειμένου μία αστική δημοκρατία να αναλάβει το βάρος των προβλημάτων του σήμερα και των ανομημάτων του χθες.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
20/8/2014